De bepaling van gewasbeschermingsmiddelen en contaminanten is niet eenvoudig. Er zijn namelijk honderden pesticiden op de markt die gebruikt worden op honderden verschillende soorten grondstoffen.
Primoris analyseert een ruim aanbod aan grondstoffen en investeert in onderzoek om een expert te worden in de bepaling van pesticiden en contaminanten op complexere stoffen en producten zoals:
- Oliehoudende zaden en plantaardige oliën
- Plantenextracten zoals geneeskundige bereidingen en essentiële oliën
- Dierlijke producten zoals melk, eieren, vlees, vet, kaas en honing
- Kruiden
- Suikergewassen
- Tabak
- Thee, koffie en cacao
- Andere
Wetgeving
Voor heel wat van deze complexere producten en stoffen bestaat er momenteel geen specifieke wetgeving. Om het analyseresultaat correct te analyseren, volg de algemene Europese wetgeving rond pesticiden en contaminanten.
Analyses
Dankzij een uitgebreid aanbod aan analysemethodes en onze moderne technologie, zijn we in staat om een groot aantal complexere matrices te analyseren
Certificering
Aangezien de groep complexe matrices bijzonder heterogeen is, bestaat er geen specifieke algemene certificering voor deze groep.
Service
Contacteer ons als u vragen heeft over complexe matrices. We zijn ervan overtuigd dat onze rol verder gaat dan de uitvoering van residuanalyses.
Newsletter highlight
Primoris maakt deel uit van relana®, de kwaliteitscirkel van een tiental Europese labo's op het vlak van analyse van pesticiden en contaminanten. Eerder dit jaar was er een relana audit in Primoris en hierbij kregen we uitstekende feedback. In de eerste plaats staat het labo op een hoog en stabiel kwaliteitsniveau en daarnaast waren de auditoren ook onder de indruk van de bekwaamheid van onze mensen.
Flash news
Dankzij de inspanningen van ons in-house R&D team kunnen we nu de analyse van acrylamide aanbieden met een drastisch lagere doorlooptijd en kunnen we de huidige rapporteerlimiet verlagen naar 20 ppb.
Wetgeving | Anorganisch arseen in granen, rijst en babyvoeding
Op 06/03/2023 publiceerde de Europese Commissie hun verordening 2023/0465 omtrent de maximumgehalten aan anorganisch arseen in bepaalde levensmiddelen.
Maleïne hydrazide via LC-MS/MS
Vanaf nu analyseren we maleïne hydrazide (MH) met LC-MS/MS en niet langer met UV, met snellere en meer precieze resultaten als gevolg.