Veel klanten van Primoris zijn import- en exportbedrijven. Deze bedrijven zijn geen producenten, noch telers of voedselverwerkende bedrijven, maar ze zijn volledig gericht op de handel in grondstoffen. Dit is vaak voor een gespecialiseerde sector zoals organische of exotische producten en producten eigen aan een welbepaald land of continent.
Deze bedrijven dragen de verantwoordelijkheid over de kwaliteit van hun producten naar hun klanten toe. Ook een correcte opvolging van de wetgeving van het land van export, behoort tot de kwaliteitseisen.
Primoris analyseert zowel gewasbeschermingsmiddelen als mycotoxines en andere contaminanten. Dankzij onze ervaring en de moeite die we erin steken, kunnen we eveneens helpen met pertinent juridisch advies over de wetgeving die van kracht is in het land van export.
Wetgeving
Import- en exportbedrijven moeten rekening houden met Verordening (EG) 669-2009 wat betreft meer uitgebreide officiële controles op de invoer van bepaalde diervoeders en levensmiddelen van niet-dierlijke oorsprong.
Analyses
Door de grote variëteit aan landen van herkomst, bieden we im- en exportbedrijven heel wat aan. Primoris heeft een methode ontwikkeld die specifiek focust op componenten die niet toegelaten zijn in Europa.
Certificering
Primoris werkt nauw samen met officiële instanties en is erkend door internationale controleagentschappen die toekijken op de uitwerking van de Europese importwetgeving.
Service
Bent u actief in de import- of exportsector en bent u geïnteresseerd in onze diensten? Contacteer ons!
Newsletter highlight
Primoris maakt deel uit van relana®, de kwaliteitscirkel van een tiental Europese labo's op het vlak van analyse van pesticiden en contaminanten. Eerder dit jaar was er een relana audit in Primoris en hierbij kregen we uitstekende feedback. In de eerste plaats staat het labo op een hoog en stabiel kwaliteitsniveau en daarnaast waren de auditoren ook onder de indruk van de bekwaamheid van onze mensen.
Flash news
Dankzij de inspanningen van ons in-house R&D team kunnen we nu de analyse van acrylamide aanbieden met een drastisch lagere doorlooptijd en kunnen we de huidige rapporteerlimiet verlagen naar 20 ppb.
Wetgeving | Anorganisch arseen in granen, rijst en babyvoeding
Op 06/03/2023 publiceerde de Europese Commissie hun verordening 2023/0465 omtrent de maximumgehalten aan anorganisch arseen in bepaalde levensmiddelen.
Maleïne hydrazide via LC-MS/MS
Vanaf nu analyseren we maleïne hydrazide (MH) met LC-MS/MS en niet langer met UV, met snellere en meer precieze resultaten als gevolg.